Egyedi akciónk keretében MOST ingyenesen nyithat OTP lakástakarék számlát úgy, hogy a lenti űrlap kitöltésével hűségvállalás nélkül, és SMS szolgáltatás igénylésével az 50%-os számlanyitási díj-kedvezményű 6 éves, havi 20 000 Ft havidíjú módozat  22 500 Ft. számlanyitási díját a számlanyitási ügyintézés során, előre megtérítjük Önnek!*******   Az akció bankfiókban NEM érhető el!

Havi 20 000 Ft megtakarítás esetén, 6 év (72 hónap) hónapos megtakarítási idő után Ön 4 500 000 Ft-hoz juthat hozzá, amennyiben a kapcsolódó lakáskölcsönt is igénybe veszi.*

 • Összes saját befizetés: 1.440.000 Ft
 • Állami támogatás összesen: 432.000 Ft
 • Betéti kamat: 5.701 Ft
 • Megtakarítás összesen: 1.877.701 Ft
 • Igényelhető lakáshitel: 2.622.299 Ft
 • Hitel futamidő: 82 hó
 • Havi törlesztő: 39.300 Ft
 • Szerződéses összeg: 4.500.000 Ft**
 • 100% állami garancia
 • 0% Kamatadó
 • 0% EHO
 • 7,54% EBKM*** (0,5%-os számlanyitási díjjal)
 • 8,14% EBKM*** (számlanyitási díj-mentesen nyitott lakástakarék egységesített betéti kamatláb mutatója)

Ebben az esetben, ha havi rendszeres 20 000 Ft. betétbefizetés, és 72 hónap megtakarítási idő mellett dönt, 432 000 Ft. állami támogatásra jogosult.

Miért ezt a módozatot ajánljuk Önnek?

 • Mert MOST NEM KELL számlanyitási díjat fizetnie! ******* Több számlanyitás esetén is érvényes az ingyenes számlanyitási lehetőség!
 • Mert MOST NEM KELL hűségvállalási nyilatkozatot aláírnia!
 • 6 évig biztosan nem változik a 30%-os állami támogatás mértéke, akkor sem, ha időközben ez változna az állam által!
 • Akár a 4. év végén is kérheti az állami támogatással növelt lakástakarék megtakarítás kiutalását, az elengedett számlanyitási díj megfizetése nélkül! Olyan, mint ha a 4 éves megtakarítási időre szerződött volna: “A lakás-előtakarékoskodó a szerződést a megtakarítási idő alatt – mindaddig, amíg a kiutalásra vagy a szerződés egyéb módon való megszüntetésére nem kerül sor – bármikor felmondhatja. A felmondási idő 2017. július 1-jén vagy azt követően megkötött lakás-előtakarékossági szerződések esetén 2 hónap, … kivéve ha a lakás-előtakarékoskodó a gyorsított kifizetés lehetőségével kíván élni, amely esetben azonnali hatállyal mondja fel a szerződést.” ( Általános Szerződési Feltételek IV. fejezet 15. (1) bekezdés)
 • A 6. év után meghosszabbítható a megtakarítási idő 8, vagy akár 10 évre!

Miért MOST ajánljuk Önnek?

 • Mert MOST a teljes adminisztrációt elintézzük Ön helyett! Az OTP Lakástakarék számla nyitásához szükséges dokumentumot szakértő tanácsadó munkatársaink segítségével akár otthonában, vagy munkahelyén is aláírhatja!
 • Mert szakértő kollégánk a teljes megtakarítási ideje alatt az Ön rendelkezésére áll. (A közvetlen telefonos elérhetőségnek, a személyes tanácsadó megkülönböztetett figyelmének, és időpont egyeztetési lehetőségnek, a rugalmas, szakszerű és személyre szabott kiszolgálásnak köszönhető hatékony az ügyintézés!)

Milyen költségekre kell számítani?

 • A számlanyitási díj (amennyiben van) alap esetben a szerződéses összeg 1 százaléka, de MOST 6, 8 és 10 éves megtakarítási időre,hűségvállalási kötelezettség nélkül 50 %-os számlanyitási díj-kedvezménnyel, vagy 4, 5 , 6, 8 és 10 éves megtakarítási időre hűségvállalás és SMS szolgáltatás igénylése mellett******* egy havi betéttel megegyező számlanyitási díjjal kell számolni.
 • Havi számlavezetési díj,  150 Ft.
 • SMS szolgáltatás díja, az igénylés benyújtásakor fizetendő 1 017 Ft. egyszeri díj

Mit FONTOS még tudni a lakástakarék számla nyitása előtt?

 • Tervezze meg, hogy milyen célra, hány év múlva, és milyen összegben lesz szüksége a lakástakarék megtakarításra! 
 • NE írjon alá hűségvállalási kötelezettséget ok nélkül! Arra figyeljen, hogy mit hajlandó bevállalni, nehogy később megbánja!

A számlanyitási díjat, illetve a havi betétet nem kell a dokumentumok aláírásakor kifizetnie:

 • A lakástakarék számla nyitását, és az OTP Bank által az Ön levelezési címére megküldött igazoló írat megérkeztét követően, a számlanyitási díjat (amennyiben van) az ajánlat aláírását követő hónap 12. napjáig kell utalni.  (Az első havi betétet  a számlanyitási díjjal együtt, vagy akár a rákövetkező hónapban is fizetheti! A lakástakarék megtakarítási ideje abban a hónapban kezdődik, amikor mind két összeg (+ a 150 Ft. havi számlavezetési díj, és a 993 Ft. SMS szolgáltatás díja) beérkezett.)
 • Nem az online igénylés napján kell aláírnia a dokumentumokat! A Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlatot az Önnek megfelelő időpontban visszük el aláírásra!

Az OTP Lakástakarék START U 4START U 5START U 6START U 8START U 10 éves módozat kalkulációs táblázat havi 20 000 Ft megtakarítással, illetve  OTP Lakástakarék Általános Szerződési Feltételek (2017.07.01-től) dokumentum pdf-formátumban a linkre kattintva letölthető. Az OTP Lakástakarék által felszámított díjakat, költségeket az OTP Lakástakarék Zrt  Díjtáblázata  (2018.05.01-től) tartalmazza. A lakás-takarékpénztár egyéb költségeket csak az ügyfél által igényelt egyéb szolgáltatások után számolhat fel, melyeket díjtáblázatban kell rögzíteni. Az OTP Lakástakarék egy havi betét összegére csökkentett, vagy 50%-os számlanyitási díjkedvezményű ajánlat részleteit a hatályos hirdetmény tartalmazza  (2018.05.01-től ) (A tájékoztatás nem teljes körű, és nem minősül ajánlattételnek vagy befektetési tanácsadásnak.)

Hogyan nyithat  – akár számlanyitási díj-mentesen – OTP Lakástakarék számlát?

Küldje el az adatokat majd írja alá a Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlatot az Ön által kiválasztott helyen, és időpontban! A teljes adminisztrációt elintézzük Ön helyett! (Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezettséget nem vállal! Az adatok alapján előkészített Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlat aláírásakor – a személyes adatok egyeztetését, és a teendők megbeszélését követően – is van lehetőség változtatásra…)

NE FELEDJE!

 • Egyedi – VISSZAVONÁSIG, de legkésőbb 2018.07.31. napjáig tartó – akciónk keretében,  ingyenesen nyithat OTP lakástakarék számlát úgy, hogy a lenti űrlap kitöltésével hűségvállalás nélkül, és SMS szolgáltatás igénylésével az 50%-os számlanyitási díj-kedvezményű 6 éves, havi 20 000 Ft havidíjú módozat  22 500 Ft. számlanyitási díját a számlanyitási ügyintézés során, előre megtérítjük Önnek!*******   Az akció bankfiókban NEM érhető el!
 • Ezen felül, ha az alábbi űrlap kitöltésével honlapunkon keresztül igényli a lakástakarék számla nyitását, előre megtérítjük Önnek a lakástakarék SMS szolgáltatás díját is, a teljes megtakarítási időre! *******

A lakástakarék online igénylési űrlap kitöltéséhez szükséges iratok:

 • Adóigazolvány
 • Személyi igazolvány
 • Lakcímkártya (ha van)

Az online igénylés folyamata:

 • Töltse ki az alábbi űrlapot akár MOST! Az igénylési adatlap kitöltése csupán néhány percet vesz igénybe. (Az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezettséget nem vállal! Az adatok alapján előkészített Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlat aláírásakor – a személyes adatok egyeztetését, és a teendők megbeszélését követően – is van lehetőség változtatásra…)
 • A teljes adminisztrációt elintézzük Ön helyett! Az előzetes időpont egyeztetést követően, a megbeszélt időben – akár 24 órán belül – és az Ön által meghatározott helyszínen felkeresi Önt egy munkatársunk, aki a kitöltött Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlatot kiviszi Önnek!
 • OTP Banknál folyószámlával rendelkező ügyfeleknek, kívánság szerint az átutalási megbízási, illetve a csoportos beszedési megbízás nyomtatványait is elő tudjuk készíteni.
 • A személyes adatok egyeztetését, és a teendők megbeszélését – és az esetleges módosításokat, a hiányzó adatok pótlását, a nyomtatványok maradéktalan kitöltését  – követően Ön aláírja a dokumentumokat!
 • A Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlat aláírásának napján, de legkésőbb a következő munkanapon a lakástakarék számla rögzítésre kerül. A lakástakarék számla nyitását, és a megadott levelezési címre megküldött igazoló íratok megérkeztét követően, Ön megkezdheti a lakás-előtakarékoskodást. (az első havi betétet az ajánlat aláírását követő hónap 12. napjáig kell befizetni)

Az űrlap kitöltése során kifejezetten hozzájárul ahhoz, hogy személyes adatait az  Európai Unió új Általános Adatvédelmi Rendelettel (GDPR) összhangban kezeljük.

A honlapon keresztül gyűjtött adatokat kizárólag a kért szolgáltatás teljesítéséhez használjuk fel. Az adatok kezelését minden esetben a személyes adatok védelméről és a közérdekű adatok nyilvánosságáról szóló 1992. évi LIII. törvény, valamint az Európai Unió általános adatvédelmi rendelete (GDPR) előírásait maradéktalanul betartva végezzük. A részletes adatvédelmi nyilatkozat folyamatosan elérhető a honlap nyitóoldalán.

.

Bizonytalan? Kérdése van?

Ha az online igénylés során elakadt, nyugodtan jelölje be a “nem tudom, tanácsra, információra van szükségem” menüpontot, vagy, ha kérdése merült fel, kérjen visszahívást! Adatai megadásával még NEM TÖRTÉNIK szerződéskötés, mindössze az ajánlatot tölti ki, valamint az űrlap kitöltésével semmilyen kötelezettséget nem vállal!

 • SZERZŐDŐ: Életkori megkötés nélkül bárki lehet lakástakarék szerződő (lakáselőtakarékoskodó), akinek van magyarországi adószáma, amin nincs aktív lakástakarék szerződés, és a megtakarítást lakáscélra fogja felhasználni. Nincs életkori megkötés, és azt sem vizsgálják, van-e már ingatlan tulajdona.
 • KEDVEZMÉNYEZETTET: Egy szerződés esetén nem kell kedvezményezett megjelölnie, de Ön egy időben több szerződéssel is rendelkezhet! Azonban fontos, hogy mindegyik szerződésen más közeli hozzátartozót jelöljön meg kedvezményezettként. (A kedvezményezettnek nem kell aláírnia a szerződést) Minden közeli hozzátartozó lehet kedvezményezett anélkül, hogy tulajdonnal kellene rendelkeznie, vagy tulajdont kellene szereznie… A felhasználás egy ingatlanra is összevonható. Azaz az évek múlva kiutalásra kerülő szerződést a családon belül az a családtag használja majd fel, akinek abban az időszakban valamilyen lakással kapcsolatos kiadást kell finanszíroznia!

Mi lesz a következő lépés?

Az OTP Lakáselőtakarékossági Szerződéskötési Ajánlat aláírása után, a megtakarítási időszakban havonta félretesz egy megfelelő összeget, amely egy szerződés esetén maximum 20 ezer Ft lehet. Erre évente betéti kamatot és a befizetés 30%-ának megfelelő állami támogatást kap. A megtakarítási időszak minimum 4 év, maximum 10 év, eddig jár az állami támogatás.

Szakértő kollégánk a teljes megtakarítási ideje alatt az Ön rendelkezésére áll. (A közvetlen telefonos elérhetőségnek, a személyes tanácsadó megkülönböztetett figyelmének, és időpont egyeztetési lehetőségnek, a rugalmas, szakszerű és személyre szabott kiszolgálásnak köszönhető hatékony az ügyintézés!)

Ezután 2 hónap kiutalási időszak következik, ezalatt kell dönteni a megtakarítás felhasználásáról, illetve elvégezni a szükséges adminisztrációt, pl. a kedvezményes lakáskölcsön ügyintézését. Ezt követően lehet felhasználni az összegyűlt összeget, és a lakáskölcsönt. A lakáskölcsön igénylése nem kötelező. A kiutalt pénz lakáscélú felhasználását igazolni kell.

Fontos!

Ha Ön havonta 20 ezer forintnál többet szeretne megtakarítani, vagy a maximális szerződéses összegnél nagyobb összegre van szüksége, lehetősége van arra, hogy a családtagjai is köthessenek lakás-előtakarékossági szerződést. Így megtöbbszörözhetik a lakás célra felhasználható összeget!

 

“apró betűs” rész:

* Az állami támogatás éves mértéke szerződésenként és személyenként, az adott megtakarítási évben – rendszeres befizetést feltételezve – az adott szerződés alapján betétként elhelyezett összeg 30%-a, legfeljebb évi 72 000 Ft, amely havi 20 000 Ft-os megtakarítás esetén érhető el.  Az állami támogatás jövedelemtől függetlenül – nem adó- kedvezményként – jár és közvetlenül a megtakarítási számlán kerül jóváírásra. Az állami támogatás kizárólag lakáscélú felhasználás és minimum 4 éves előtakarékosság esetén vehető igénybe, valamint egy szerződésre legfeljebb 10 évig jár. Az állami támogatás adó- és járulékmentes.

** A lakáselőtakarékossági szerződés meghatározott összegre vonatkozik, amelyet szerződéses összegnek nevezünk. A szerződésben meghatározott összeg egyenlőa betét, a betétre jóváírt kamat, az állami támogatás, a támogatásra jóváírt kamat és a futamidő végén a lakás-takarékpénztár által folyósítandó lakáshitel együttes összegével.

*** Az EBKM (egységesített betéti kamatláb mutató) a pénzintézeti termékek tényleges éves hozamát jelző mutató, melynek segítségével össze lehet hasonlítani a bankok kamatígéreteit. Az EBKM értékei havi 20.000,- Ft folyamatos betételhelyezéssel számolva került meghatározásra.

**** Ha egy hitelintézet fizetésképtelensége miatt, az ott lévő bankbetét nem vehető fel, akkor az  Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) az ügyfél részére kártalanítást fizet. A kártalanítás betétesenként és egy hitelintézetre összevontan legfeljebb 100 ezer eurónak megfelelő forintösszeg.

***** Az OTP Lakástakarék  mindenkinek ajánlható, aki a közeljövőben ingatlan vásárlását, felújítását, korszerűsítését, bővítését, korábban felvett pénzintézet útján folyósított lakáscélú kölcsön kiváltását tervezi. Magánszemélyeknek a betétbefizetésekre az állam 30%-os, maximum évi 72000 Ft-os állami támogatást nyújt, amelynek mértéke 10 éves megtakarítási időszak esetén is mindvégig törvényileg biztosított Szerződéses módozattól függően az EBKM állami támogatással: 4,59-11,25%, ***. A megtakarítási időszakot követően a már szerződéskötéskor előre rögzített mértékű, kedvező kamatozású forint alapú lakáskölcsön – nem kötelezően –  igényelhető. A Lakástakaréktól felvett kölcsön bármikor díjmentesen előtörleszthető.

******hűség vállalás keretében a lakás-előtakarékoskodó vállalja: 

 • a hűség időszak alatt a lakás-előtakarékossá, gi  szerződésének szerződéses összegét alacsonyabb összegűre nem módosítja,
 •  szerződését nem osztja meg, nem mondja fel,
 • szerződéséből eredő követelését nem engedményezi társasházi/ lakásszövetkezeti, illetve közmű beruházási projekthez,
 • szerződéséből eredő követelésére nem alapít,zálogjogot vagy nem adja óvadékba, illetve
 • szerződésében nem változtatja meg az abban megnevezett Lakás-előtakarékoskodó személyét.

A hűség időszak a megtakarítási idő kezdetétől a szerződés módozat szerinti megtakarítási idejének végéig tart!

Hűségfeloldási díjat a kérelem benyújtásakor érvényes szerződéses összeg alapján elengedett számlanyitási díj százalékában kell megfizetni. (2018. január 1-jétől a 48. megtakarítási hónap végéig az elengedett számlanyitási díj 100 %-a, e felett a módozat szerinti megtakarítási idő végéig 50%.) A díjat nem kell megfizetni a Hűséget vállaló személy hagyatékáról rendelkező végzés birtokában.

Az SMS szolgáltatás keretében a következő szerződéses eseményekről történik SMS küldés:

 • a szerződéskötésről (új szerződéskötéssel egy időben igényelt szolgáltatás esetén, a számla megnyitása után)
 • a megtakarítási idő elindulásáról (új szerződéskötéssel egy időben igényelt szolgáltatás esetén)
 • havi betétbefizetések elmaradásáról, vagy csak részbeni teljesüléséről (az adott hónap 15-éig történő befizetés ellenőrzés után 16-án) a megtakarítási idő alatt legfeljebb 15 alkalommal
 • a szerződés átruházásának  jóváhagyásáról, illetve elutasításáról
 • arról, hogy a lakáscél igazolás határideje 30 nap múlva lejár, illetve lejárt
 • arról, hogy a szerződés kiutalásra jogosulttá vált

****** Az igénylő űrlap kitöltéséért járó kedvezmény a legalább havi 20 000 Ft. betételhelyezésű módozatokra vonatkozik. (A kedvezmény összege az SMS szolgáltatás igénylés benyújtásakor fizetendő 1 017 Ft. egyszeri díj, és az 50%-os számlanyitási díj-kedvezményű 6 éves, havi 20 000 Ft havidíjú módozat  22 500 Ft. számlanyitási díja)

Az akció bankfiókban NEM érhető el! A kedvezményt, az űrlap kitöltésével igényelt lakástakarék számlanyitási ügyintézés során, a honlapot üzemeltető értékesítési partner nyújtja. A kedvezmény – az OTP Bank fiókokban, a Postán, a Groupama Garancia Biztosító ügy-félszolgálati irodáiban és üzleti munkatársainál, valamint egyéb szerződéses partnereknél – személyesen kezdeményezett OTP Lakástakarék számlanyitás során NEM érvényesíthető.

OTP Lakástakarék Partner

Az OTP Lakástakarék számla nyitásához NEM KELL SORBA ÁLLNIA!

Kérdéseire telefonon, írásban, előzetes időpont egyeztetéssel akár személyesen, - a szükséges időt rászánva, az Ön által meghatározott helyen, és időpontban kaphat választ.

Szakértő munkatársunk a lakástakarék teljes megtakarítási ideje alatt az Ön rendelkezésére áll.
A közvetlen telefonos elérhetőségnek, a személyes tanácsadó megkülönböztetett figyelmének, és időpont egyeztetési lehetőségnek, a rugalmas, szakszerű és személyre szabott kiszolgálásnak köszönhető kényelmes - ebből adódóan hatékony az ügyintézés!